Täydellinen Key Lime Pie

Tein pojan syntymäpäiville todella helpon ja herkullisen limettipiiraan. Olen juustokakkujen suuri ystävä, mutta niitä niin paljon synttäreihin tehneenä halusin kokeilla jotain muuta. Olen myös todennut, ettei meidän suvun kesken kermakakut tai sokerimassalla kuorrutetut taideteokset oikein iske. Jos olen sattunut sellaisen tekemään tai jopa tilaamaan, olen lopuksi joutunut harmittelemaan sitä, että suuresta dinosauruskakusta on reilusti vielä yli puolet jäljellä.

Siksi suosin mieluusti juustokakkuja. Helppoja, takuuvarmoja ja nopeita tehdä.

Mutta, tämä limettipiiras oli jopa juustokakkuja menestyneempi! Jäljelle jäi vain tuo kuvassa näkyvä pieni surkea palanen. En edes tajunnut ottaa valmiista kakusta kuvaa, koska härdelli pienessä kolmiossamme oli niin suuri, mutta varmasti saatte kuitenkin kiinni ideastani, tai siis ohjeesta jonka laitan teille nyt jakoon.


Key Lime Pie

Ainekset ( 12 palaa )

200g digestivekeksejä
100g voita ( sulatettuna )
2rkl sokeria

Limettitäyte

4kpl limettiä ( kolme menee täytteeseen, neljäs koristeluun )
6kpl keltuaista
400g kondensoitua maitoa ( säilyke ja makeutettuna )
1rkl vaniljasokeria

Koristeluun

1dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria
1kpl limettiä

Miten tämä tehdään?

Tee pohja ensin. Murskaa keksit muruksi, lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa irtopohjavuoka ( 24cm halkaisija ) leivinpaperilla ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla.

Paista pohjaa 150 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Säädä ensin uunin lämpö 175 asteeseen.

Nyt valmista limettitäyte. Pese huolellisesti limetit ja raasta vihreää kuorta 2tl verran. Älä raasta kuoren valkoista osaa, se on kitkerää. Purista limeteistä n.1dl verran mehua.

Erottele munista keltuaiset.

Vatkaa keltuaiset ja kondensoitu maito vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limettimehu, sekä kuoriraaste ja vaniljasokeri. Kaada täyte pohjalle.

Kypsennä limettipiirasta uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.

Jäähdytä piiras, peitä se kelmulla ja laita jääkaappiin ennen tarjoilua.

Koristele se vielä limettilohkoilla ja kermavaahdolla.
____
Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Kokeilkaa,  ette varmasti tule pettymään. Vaikka huomisen itsenäisyyspäivän kunniaksi. <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aihetta kiitollisuuteen osa 2

#slowmorning - Ensimmäinen adventti